Am desemnat Echipa Ideală a Ligii Naționale de handbal masculin!

Echipa Ideală, desemnată cu ajutorul antrenorilor

Pentru ca „Echipa Ligii Naționale” să fie cât mai aproape de adevăr, We Love Sport i-a contactat pe cei 14 antrenori care au încheiat sezonul pe banca tehnică pentru a-și exprima opțiunile.

Dinamo a dominat categoric ediția 2022/23, a câștigat titlul cu victorii pe linie (26 din 26 de jocuri). FibrexNylon era ultima echipă care obținuse titlul cu procentaj sută la sută, în ediția 2001/2002 (33 din 33). În 2012, HCM Constanța a terminat la rândul ei fără înfrângere, dar a avut un egal în 26 de jocuri. Gruparea din Ștefan cel Mare a avut la dispoziție o echipă cu care a avut un parcurs decent și în Liga Campionilor, astfel că, firesc, a avut și cei mai mulți oameni votați în „Echipa Ideală”: trei în primul „7”, cel mai bun apărător și MVP-ul.

 

Egipteanul Ali Zein, care a ajuns în luna ianuarie și cu echipa națională între cele mai bune opt națiunii ale lumii, a fost desemnat cel mai valoros jucător și din Liga Națională. Interul stânga a fost în concurență pentru acest titlu cu un alt coechipier, Lazar Kukic.

Doar patru jucători au primit cel puțin 50% din voturi din partea antrenorilor, Ionuț Iancu (Steaua), Ali Zein (Dinamo), Robert Militaru (Dinamo) și Daniel Stanciuc (CSU Suceava). Acesta din urmă a adunat, de fapt, cele mai multe opțiuni – 91%.

Dar iată cum arată Echipa Ideală a Ligii Naționale de handbal masculin, desemnată de We Love Sport în colaborare cu antrenorii:

PORTAR: IONUȚ IANCU (STEAUA)

Pentru acest post, Ionuț Iancu s-a luptat în principal cu Dan Vasile, colegul de echipă națională de la CSM Constanța. Scorul a fost 9-4 la voturi pentru stelist.

EXTREMĂ STÂNGA: VALENTINO RAVNIC (CSM CONSTANȚA)

Pe această poziție a fost una dintre cele mai echilibrate lupte, trei jucători având cel puțin trei nominalizări, Valentino Ravnic (CSM Constanța), Nicușor Negru (Dinamo) și Milan Kotrc (Minaur Baia Mare). La mare luptă, croatul a fost desemnat cel mai bun pe postul de extremă stânga.

INTER STÂNGA: ALI ZEIN (DINAMO)

Egipteanul a adunat 50% din voturi (7 din 14), reușind să câștige o bătălie cu alți oameni importanți ai Ligii Naționale, Ante Kuduz (Dinamo), Vitaly Komogorov (CSM Constanța) și Stevan Vujovic (Minaur Baia Mare).

CENTRU: LAZAR KUKIC (DINAMO)

Lazar Kukic a reprezentat în vara trecută, alături de Ali Zein, printre cele mai tari transferuri, venind de la Benfica, echipă care la data respectivă era campioană în European Handball League. Jucătorul sârb a confirmat în primul an la Dinamo. Dar el a avut un concurent puternic pentru cel mai bun centru, în Călin Căbuț (Minaur), scor 6-4. Andrei Drăgan (CSM Constanța) a primit și el două voturi, câte o nominalizare având și Ciprian Șandru (Steaua) și Cristian Fenici (Poli Timișoara).

INTER DREAPTA: MARIUS SADOVEAC (POLI TIMIȘOARA)

Postul de inter dreapta a fost o altă poziție destul de disputată în acest sezon în Echipa Ideală. Deși Poli Timișoara a ajuns în turneul de baraj, Marius Sadoveac a prins echipa ideală. El a primit 5 voturi, cu două mai mult decât Nikola Crnoglavac (CSM Focșani) și Javier Humet (Dinamo). Sadoveac a fost golgheterul Ligii Naționale.

EXTREMĂ DREAPTA: ANDRII AKIMENKO (DINAMO)

Extrema dreaptă din Ucraina a fost golgheterul lui Dinamo în Liga Campionilor, dar a avut evoluții bune și în Liga Națională, astfel că a primit 6 voturi. În această ierarhie au mai intrat trei jucători români, Alexandru Tărîță (Steaua), Răzvan Gavriloaia (CSU Suceava) și Tudor Buguleț (Minaur)

PIVOT: NEMANJA GRBOVIC (STEAUA)

Steaua a încheiat sezonul pe locul 4, dar a dat doi oameni în Echipa Ideală. Nemanja Grbovic este unul dintre cei mai constanți jucători de câțiva ani și ar avea loc, probabil, în orice echipă din Liga Naținală. Muntenegreanul a adunat 5 voturi, față de trei primite de Viachaslau Bokhan (Dinamo). Zamfir-Zavenica Dumitrana (ACS HC Buzău), Gabriel Dumitriu (Potaissa Turda) și Daniel Susanu (CSM Constanța) sunt jucătorii români care au fost și ei remarcați de unii antrenori.

CEL MAI BUN APĂRĂTOR: ROBERT Militaru (DINAMO) 

Robert Militaru a primit 8 voturi din 14 pentru cel mai bun jucător de apărare din România.

MVP: ALI ZEIN (DINAMO)

Ali Zein l-a învins pe Lazar Kukic cu 5-4 la voturi. Al treilea cel mai bun jucător al sezonului a venit de la Minaur Baia Mare, Călin Căbuț.

CEL MAI BUN TÂNĂR JUCĂTOR: DANIEL STANCIUC (CSU SUCEAVA)

Daniel Stanciuc a explodat în acest sezon, iar cei mai mulți antrenori l-au votat cel mai bun tânăr handbalist din România. Jucătorul de la CSU Suceava a făcut deja pasul și la echipa națională, deși are doar 19 ani.

CEL MAI BUN ANTRENOR: XAVIER PASCUAL

La această categorie am avut în vedere patru antrenori, pe baza nominalizărilor în Echipa Ideală pe care le-au adunat de-a lungul sezonului, în Ancheta „We Love Sport”. Este vorba despre Xavier Pascual, Alexandru Sabou, George Buricea și Dalibor Cutura. Toți au avut câte trei prezențe în „”Echipa Ideală”. Dinamo a avut însă un sezon istoric în Liga Națională, cu procentaj sută la sută, iar Xavier Pascual a fost desemnat „Cel Mai Bun Antrenor”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *