CSM BUCUREȘTI A PRIMIT TITLUL DE CAMPIOANĂ, DAR LA DECERNARE ABIA DACĂ AU FOST 500 DE SPECTATORI

CSM București a învins CSM Slatina cu 31-21 în etapa a 25-a, penultima, a Ligii Naționale, iar la finalul partidei a primit titlul de campioană în România. Atmosfera din Sala Polivalentă a fost însă dezolantă, doar aproximativ 500 de oameni asistând la bucuria ”tigraoicelor”.

UN SEZON FĂRĂ RIVAL

După ce sezonul trecut a pierdut titlul în fața Rapidului, la mare luptă, CSM București și-a luat revanșa în actuala ediție. Echipa antrenată de Adi Vasile a adunat în 25 de etape 24 de victorii și un singur rezultat de egalitate, 31-31 cu Rapid în prima etapă! În rest, CSM și-a îngenunchiar clar adversarii, demonstrând faptul că a dispus de cel mai bun lot.
Cristina Neagu a primit trofeul din partea președintelui FRH, Constantin Din, dar l-a oferit imediat colegelor de echipă care și-au anunțat retragerea din handbal, la finalul actualului sezon: Siraba Dembele și Andrea Klikovac. Au fost confetti, șampanie, pe acordurile ”We are the champions”, dar rămâne dezamăgirea pentru ratarea Final Four-ul Ligii Campionilor, de la Budapesta.
CSM București câștiga pentru a 6-a oară titlul de campioană a României, după 2015, 2016, 2017, 2018, 2021. Cristina Neagu cu 8 titluri (5 cu Oltchim Rm. Vâlcea și 3 cu CSM București) are cele mai multe. Neagu este și cea mai veche jucătoare a echipei, venind la București de la Buducnost Podgorica în 2017.

ȘI-AU LUAT LA REVEDERE

 
Tot la final, înainte de festivitatea de premiere, CSM București le-a mulțumit fetelor care vor pleca de la echipă: Kalidiatou Niakate (a semnat cu Buducnost), Alicia Gogîrlă (SCM Rm. Vâlcea), Ema Alivodic (Lokomotiva Zagreb), Malin Aune (Odense) și Marina Sudakova (destinație necunoscută).
La CSM vor ajunge în vară, alte vedete ale handbalului mondial. Daneza Trine Ostergaard (de la Bietigheim), norvegianca Vilde Ingstad (Esbjerg), franțuzoaica Laura Flippes (Paris 92), iberica Jennifer Gutierez (Rapid) și poloneza Monika Kobylinska (Brest) au semnat deja cu CSM.
CSM București își dorește să reușească eventul, ea fiind calificată în Final Four-ul Cupei României. Acesta va avea loc pe 20 și 21 mai, la Bistrița Năsăud. CSM București va întâlni în semifinale, pe Dunărea Brăila, iar în cealaltă semifinală se vor întâlni Gloria Bistrița și CSM Tg. Jiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *